Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

zondag 3 mei 2015

Asperge zalmtaart


Asperge-zalmtaart



•    6 plakjes hartige taartdeeg of bladerdeeg
•    1 kg asperges, vers of uit een pot
•    350 g verse zalm
•    2 eieren
•    125 ml melk
•    125 ml crème fraîche
•    50 g geraspte cheddar
•    zout
•    vers gemalen peper
•    125 g roquefort
•    boter om in te vetten
•    vers bieslook
•    2 takjes verse tijm


Laat de plakjes deeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 180ºC. Schil de asperges en snijd ze door de helft. Blancheer de asperges een paar minuten. Snijd de zalm in kleine stukjes, doe bieslook en tijm erdoor. Klop de eieren los met de melk, crème fraîche en de geraspte kaas, breng op smaak met zout en peper.
Vet een quichevorm in met boter en bekleed dit met het (eventueel iets uitgerolde) deeg. Leg de helft van de asperges in het rond, doe er de helft van de zalm over, herhaal dit nog een keer. Schenk het ei-kaasmengsel erover. Brokkel de roquefort en verdeel dit over de taart.
Bak de quiche in het midden van de oven in 30 min. gaar.
HO

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...