Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

zondag 3 mei 2015

Preitaart met noten-kaaskorst



Preitaart met noten-kaaskorst


Voor het kwarkdeeg:
100 g bloem en 100 g meel (spelt of tarwe)
1 tl bakpoeder
¼ tl zout
1 el boter
1 ei
1 dl kwark


Gebruik een taartvorm van Ø 22- 24 cm



Voor de inhoud van de taart:
Ca. 1 kg gesneden prei
2 el olijfolie
100 g gebrande hazelnoten (ontvliesd) of cashewnoten
100 g geraspte belegen kaas
3 eieren
2 dl slagroom of een doosje zachte verse kaas van 200 g

Kwarkdeeg: 
1.    De bloem en het meel, het bakpoeder, het zout, en de boter met de vingers tot een korrelige massa wrijven.
2.    Het ei en de kwark toevoegen en met een koele hand snel tot een soepel deeg kneden.
3.    Het deeg uitrollen en er de ingevette vorm mee bekleden.
 
De inhoud van de taart: 
1.    De prei in de olie in 7 minuten gaar smoren, regelmatig omscheppen.
2.    De hazelnoten grof hakken en omscheppen met de helft van de kaas.
3.    De rest van de kaas door de prei scheppen. Het preimengsel op de bodem van de beklede vorm scheppen.
4.    De eieren met de room of zachte kaas, zout en peper loskloppen en over de prei gieten.
5.    Met kaas- notenmengsel bestrooien.
6.    De taart in een vrij hete oven bakken (200°C) gedurende 40 min.

SD

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...