Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

zondag 3 mei 2015

Poffert van het Groninger- en Drentse platteland (4 pers)



Poffert van het Groninger- en Drentse platteland (4 pers)


Of, zoals men in de rest van Nederland zegt: trommelkoek

200 g zelfrijzend bakmeel
4 g zout
citroenschil, geraspte
2 eieren
1 dl melk    20 g boter
20 g suiker
50 g krenten
50 g rozijnen
paneermeel

Het zelfrijzend bakmeel met het zout en de citroenrasp vermengen, in het kuiltje de eieren breken; de melk erbij schenken.
Vanuit het midden roeren en een klontvrij beslag maken.
De gesmolten (maar geen hete boter) erbij doen.
Met de suiker en de goed uitgelekte krenten en rozijnen hier een glad beslag van maken.
De vorm invetten met boter en bestrooien met paneermeel.
Het beslag in de vorm doen en afsluiten met de deksel.

Je kunt nu op twee manieren deze poffert gaar maken.
De vorm onmiddellijk in een pan met kokend water plaatsen. Zorg dat het water tot 2 cm onder de rand van de vorm blijft. Het water weer aan de kook laten komen en zachtjes laten koken tot de poffert gaar is, ongeveer 1 à 1½ uur.
In de oven op 180°C gedurende ongeveer 1 uur en 15 min. Deze methode wordt vaal gebruikt omdat bij methode a. veel damp vrijkomt. Ook wordt de poffert bij deze laatste methode meer knapperig.
Poffert eet je warm en je serveert er boter en bruine suiker bij.

SD


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...