zondag 3 mei 2015
Broodtaart
Benodigdheden: cakevorm en bakpapier
• 1 glas witte wijn
• 10 oude boterhammen
• 3/4 eieren
• 150 ml melk
• 200 gram geraspte belegen of oude kaas
• 2 theelepels paprikapoeder
• peper
• 2 el verse tijmblaadjes
• ½ el Worcestershire saus
Vet de cakevorm goed in met olie of boter. Leg op de bodem een stuk bakpapier.
Daarboven begin je met een laag oud brood, dan een laag met geraspte kaas, hierna weer een laag brood, zo ga je door tot alles op is. Zorg er voor dat je als laatste kaas hebt gebruikt.
Mix de melk, eieren en wijn samen goed met paprikapoeder, tijm, peper en worcestersaus.
Schenk dat allemaal over het brood en de kaas heen. Je zou wat plakjes tomaat of ui ter variatie bovenop kunnen leggen.
Druk het allemaal goed aan en laat het nu half uur intrekken.
Verwarm de oven voor op 120ºC.
Zet het bakblik in het midden van de oven en bak in iets langer dan een uur lichtbruin.
EM
Labels:
hartige taart
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten