Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

vrijdag 1 mei 2015

Pasta in soorten en maten



Pasta in soorten en maten


Cannelloni

Farfalle

Gnocchi

Lasagne

Macaroni

Penne

Conchiglie

Fusilli

Spaghetti

Tagliatelle

Linguine

Papardelle

Tortellini

Ravioli

Orecchiette

grote ronde pijpen die gevuld worden

vlinder- of strikvormige pasta

van tarwebloem of aardappelen (gnocchi di patate)

platte rechthoekige pastavellen

holle boogjes in diverse maten

holle rechte buisjes

beter bekend als schelpjes, zijn zowel heel groot als klein te koop

een gedraaide spiraalvormige pasta

ronde lange vorm

platte lange vorm

is een smallere variant van tagliatelle

is een bredere variant van tagliatelle

opgerold stuk deeg met vulling en daarna dichtgevouwen

twee deeglapjes op elkaar met vulling ertussen

'oortjes', een pasta uit Puglia







Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...