Visstamppot (2 personen)
• 4 ons visfilet bijvoorbeeld schelvis
• kabeljauw maar diepvriesvis kan ook als je geen vismarkt in de buurt hebt
• pond aardappelen
• ongeveer 4 ons uien aan ringen of gesnipperd
• visbouillonblokjes
• citroen
• paneermeel
• mosterdsaus
Fruit de uien, ze moeten echt bruin worden en haast een beetje aangebrand zijn dat maakt ze lekker caramellig. Ik doe er altijd wat zout over bij het fruiten.
Pocheer de vis gaar in de visbouillon met een beetje citroensap. Kook de aardappels gaar met wat zout.
Stamp aardappel, vis en uien met wat van het viskookvocht door elkaar tot een smeuïge puree. Kijk uit dat het niet te nat wordt. Doe alles in een ingevette ovenschaal. Paneermeel erover, klontjes boter erop. In voorverwarmde over 200 graden door en door heet laten worden. Lekker met mosterdsaus.
Je kunt zelf mosterdsaus maken, doe ik ook wel eens maar kant en klare mosterdsaus van Remia of zo vind ik lekker omdat die koude saus een lekker contrast is met de hete stamppot.
LO
Geen opmerkingen:
Een reactie posten