zondag 3 mei 2015
Lamspie uit Kent (6 pers.)
• 2 el olie
• 25 g boter
• 1 kg lam, in dobbelsteentjes
• 1 grote ui, gehakt
• 2 el chutney van tomaten en appels
• 50 g sultanarozijnen
• 2 grote bramley appels, geschild en in schijfjes
• ½ tl kaneel
• 150 ml lamsbouillon
• 225 g kruimeldeeg
• 225 g bladerdeeg
• 1 opgeklopt ei
• 2 el boter vermengd met 2 el bloem
Verhit de olie en de boter. Sauteer het lam en de ui tot ze bruin zijn.
Voeg chutney, rozijnen, appels, kaneel en bouillon toe en breng dit aan de kook. Doe een deksel op de pan en laat alles 45 min. sudderen.
Roer het mengsel boter/bloem door de saus. Laat afkoelen.
Verwarm de oven op 200°C, gas 6.
Rol het kruimeldeeg uit en bedek er een springvorm van 25 cm Ømee. Giet de vulling erin.
Bedek de pie met het bladerdeeg. Maak met het resterende deeg bladervormpjes en plak die op het deksel vast en bestrijk dit met geklopt ei.
Bak de pie gedurende 30 min. in de oven goudbruin.
HO
Labels:
hartige taart
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten